Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

ROMEPS sustine rebrandingul polistirenului expandat la nivel international. EPS devine Airpop

06/08/2015
| 0

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) sustine demersul Asociatiei Europene a Producatorilor de Polistiren Expandat (EUMEPS – European Manufacturers of Expanded Polystyrene) de a utiliza o denumire comuna a polistirenului expandat ignifugat, cunoscut momentan ca EPS, si anume airpop.

Polistirenul expandat este cunoscut de la descoperirea sa in 1839 sub multiple denumiri in tarile din Europa, respectiv EPS, stiropor, styrofoam, etc. De aceea, producatorii europeni de polistiren expandat au initiat o campanie comuna ce are ca scop sublinierea valorii acestui material extrem de util, precum si introducerea unui nume european comun pentru EPS – airpop.

“De ce avem nevoie de un nume nou pentru un material cunoscut deja la nivel international ca EPS? Noua denumire, airpop,  face referire  la principala componenta a acestuia – aerul. Polistirenul expandat contine in proporție de 98% aer, iar aceasta caracteristica trebuie cunoscuta de toti beneficiarii. Chiar daca in Romania utilizarea acestui material este preponderenta in mediul constructiilor, polistirenul expandat are o incidenta mult mai mare in viata noastra. De la castile de protectie pentru copilul care merge pe bicicleta sau adultul care schiaza si pana la recipientul din care mancam inghetata, toate acestea reprezinta situatii in care folosim 98% aer in compozitia termoizolatiei  pentru propriul confort. ROMEPS se alatura initiativei EUMEPS de a promova noua denumire internationala si de a face cunoscute avantajele airpop”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Aerul din polistirenul expandat ofera constructii si izolare durabile la preturi accesibile. Acesta contribuie la reducerea emisiilor de CO2, fiind cel mai important element in procesul de energy saving si, totodata, este 100% reciclabil.

La nivel international, airpop este utilizat într-o gama larga de aplicatii, atat individuale, cat si industriale. De exemplu, airpop este utilizat pentru o serie de echipamente de protectie, atat a diverselor aparate, cat si ale corpului uman (la castile de protectie, scaunele auto pentru copii, etc.).

De asemenea, polistirenul expandat este folosit pentru transportarea in conditii optime a alimentelor si a produselor fragile.

Denumirea airpop a fost deja adoptata in peste 42 de tari din intreaga lume, printre care Statele Unite ale Americii, India, Japonia, Africa de Sud, Australia si aproximativ 30 de tari din Europa.

Asociatia Europeana a Producatorilor de Polistiren Expandat a inceput o campanie de promovare a noii denumiri a polistirenului, airpop. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.airpop.com.

La baza acestei initiative stau o serie de date ingrijoratoare din punct de vedere al reciclarii. Astfel, conform informatiilor publicate de EUMEPS, in intreaga lume se produc anual peste 250 de milioane de tone de plastic, lucru care genereaza probleme majore de reciclare in multe tari. Acest lucru are un impact negativ si asupra polistirenului expandat, deoarece 66% dintre consumatorii europeni familiarizati cu acest material il considera o forma de plastic, nociv pentru mediul inconjurator. Conform sondajului realizat de EUMEPS, aproape o treime dintre consumatori si-au exprimat ingrijorarea privind folosirea polistirenului, insa foarte putini sunt constienti de avantajele utilizarii acestuia in constructii sau alte domenii, precum si de posibilitatile de reciclare ale acestuia.

Despre ROMEPS:

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) a fost infiintata in anul 2004, din 2011 activand sub aceasta denumire. Asociatia isi propune sa promoveze pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii de polistiren si sa vegheze la respectarea reglementarilor. ROMEPS are, in prezent, 13 membri, dintre care 4 membri fondatori (Arcon, Austrotherm, Hirsh Porozell, Swisspor), 7 membri asociati (Congips, Firos, Masterplast, Mindo, Onebrand, Euroconf Impex, Mecatronics) si 2 membri de onoare (Plastics Europe si Isopor).

  • CITESTE ETICHETA
    Fiti atenti la eticheta pentru a alege polistirenul potrivit. Verificati codul de identificare al produsului inainte de cumparare!