Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

ROMEPS contesta legea care da puteri nejustificate ANPC

27/10/2016
| 0

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) s-a alaturat demersului Asociatiei Industriei Vopselelor din Romania (AIVR) si a inaintat Senatului un document prin care solicita respingerea propunerii legislative L468/2016 Pl-x 176/2016 privind Statutul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC). Proiectul de lege, in forma actuala, presupune trecerea ANPC din subordinea Guvernului in control parlamentar, precum si schimbarea regimului sanctiunilor si a statutului functionarilor.

„ROMEPS intelege si sustine sanctionarea operatorilor economici care nu se supun legislatiei in vigoare. Cu toate acestea, ratiunea care sta la baza demersului asociatiei de a solicita respingerea propunerii legislative este legata, in primul rand, de faptul ca regimul de contraventii, prin care se trece de la modelul actual ce presupune o limita valorica la amendarea cu procente din cifra de afaceri, este disproportionat si va conduce companiile spre faliment, fara posibilitatea reabilitarii“, dupa cum explica Delia Filip, director executiv ROMEPS.

In solicitarea facuta catre Senat, Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania mentioneaza ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului nu dispune la acest moment de suficiente resurse materiale si umane care pot sa asigure luarea unor decizii nediscretionare, intr-un timp optim.

„Totodata, mutarea ANPC de sub conducerea Guvernului in subordinea Parlamentului reprezinta imputernicirea acestei institutii cu o conducere politica, lucru care va duce la vulnerabilizarea companiilor”, a adaugat Delia Filip.

ROMEPS a oferit Senatului sprijinul asociatiei in demersurile de armonizare a legislatiei si incurajeaza consultarea societatii civile, precum si a asociatiilor profesionale pentru proiectele de lege care afecteaza companiile aflate in piata romaneasca.

  • CITESTE ETICHETA
    Fiti atenti la eticheta pentru a alege polistirenul potrivit. Verificati codul de identificare al produsului inainte de cumparare!