Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

Presedinte ROMEPS: Reprezentantii Ministerului Mediului si-au luat angajamentul de a revizui programul Casa Verde

17/08/2016
| 0

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) a participat luni, 08 august 2016, la o sesiune de discutii cu reprezentanti ai Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si ai Administratiei Fondului de Mediu (AFM). Intalnirea vine in completarea demersurilor facute de ROMEPS, prin care asociatia atrage atentia ca pe lista materialelor ecologice aferenta programului Casa Verde, elaborat de Ministerul Mediului, se gasesc produse de izolatie care pot afecta sanatatea. Solicitarea ROMEPS de a revizui programul si promovarea de solutii cu adevarat ecologice a fost acceptata de oficiali.

„Am discutat despre programul Casa Verde atat cu Secretarul de stat Raul Pop, cat si cu reprezentanti din conducerea Administratiei Fondului de Mediu. Ramanem fideli dezideratului nostru, acela de a pune la dispozitia autoritatilor expertiza noastra si de a ne exprima clar si cu fermitate pozitia fata de forma actuala a proiectului. Credem ca atunci cand vorbim despre materiale prietenoase cu mediul trebuie sa ne asiguram si ca solutiile sunt sustenabile. Reprezentantii Ministerului si-au luat angajamentul de a revizui anumite aspecte si mai ales de a transparentiza criteriile de selectie a materialelor eligibile. Este important ca, indiferent de materialul termoizolant despre care vorbim, sa luam in calcul sistemul compozit si tehnologia folosita”, a declarat Florin Hahui, Presedinte ROMEPS.

Delegatia ROMEPS a prezentat studii care releva ca anumite materiale, prezente pe lista celor eligibile in program, au o toxicitate extrem de ridicata sau contin substante cu potential cancerigen inca de la faza de procesare si pana la punerea in opera ca termosistem.

„Ne-am asumat inca de la inceput ca demersurile noastre vor avea mereu ca scop informarea si educarea beneficiarilor cu privire la alegerea produselor optime pentru termoizolatie. Sustinem ratiunea din care a fost creat acest program, aceea de a proteja mediul si de a creste totodata eficienta energetica. Avem increderea ca discutiile de astazi se vor concretiza prin solutii tehnice care sa raspunda tuturor cerintelor de mediu si sustenabilitate”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Sursa foto: Capital.ro

  • CITESTE ETICHETA
    Fiti atenti la eticheta pentru a alege polistirenul potrivit. Verificati codul de identificare al produsului inainte de cumparare!