Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

ROMEPS si Liga Habitat organizeaza evenimentul “Importanta calitatii lucrarilor de reabilitare termica – ghid complet pentru beneficiari”

09/06/2015
| 0

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) si Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat organizeaza joi, 11 iunie 2015, conferinta “Importanta calitatii lucrarilor de reabilitare termica – ghid complet pentru beneficiari”.

Organizatorii evenimentului isi propun sa abordeze unele dintre cele mai stringente probleme, sa gaseasca solutii eficiente si sa traseze un numitor comun intre beneficiari si autoritati, pe acest subiect de interes national – reabilitarea termica.

La conferinta vor participa deputatii Dorin Silviu Petrea si Ovidiu Ioan Dumitru, reprezentanti ai Primariei Sectorului 3, cat si specialisti ai celor mai importante institutii din domeniu precum ISC, AMPOR si PSC.

„Informarea cetatenilor este un principiu fundamental pentru ROMEPS, iar pentru un flux constant si coerent este nevoie de o interconectare a autoritatilor si institutiilor cu realitatile din lucrarile de reabilitare termica. Aceasta conferinta reprezinta inceputul parteneriatului dintre ROMEPS si Liga Habitat, insa proiectele noastre vizeaza actiuni pe termen lung in ceea ce priveste furnizarea de informatii privind importanta termoizolarii imobilelor, educarea publicului pe tema schemelor de finantare si a materialelor conforme pentru acest tip de lucrari. Ne vom plia pe nevoi si vom organiza programe de perfectionare pentru clarificarea etapelor si a aspectelor de baza ale unei termoizolari eficiente”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

In sala vor fi prezenti specialisti din domeniu si membri ai Ligii Habitat, respectiv reprezentanti ai asociatiilor de proprietari. Agenda de discutii include teme variate pe subiectul reabilitarii termice, de la stadiul axelor de finantare, mecanisme de indrumare si control pentru respectarea standardelor, pana la solutii pentru lucrari de calitate sau importanta participarii societatii civile la modificarea legislatiei din domeniu.

Despre ROMEPS:

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) a fost infiintata in anul 2004, din 2011 activand sub aceasta denumire. Asociatia isi propune sa promoveze pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii de polistiren si sa vegheze la respectarea reglementarilor. ROMEPS are, in prezent, 12 membri, dintre care 4 membri fondatori (Arcon, Austrotherm, Hirsh Porozell, Swisspor), 6 membri asociati (Congips, Firos, Masterplast, Mindo, Onebrand, Euroconf Impex) si 2 membri de onoare (Plastics Europe si Isopor).

Despre Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat:

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat este persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, infiintata in 1991. Din Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat fac parte peste 15.000 de asociatii de proprietari din 31 de judete. De asemenea, 47 de organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii, uniuni) reprezinta proprietarii/asociatiile de proprietari in cadrul Ligii Habitat.