Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

GROSIMEA CHIAR CONTEAZĂ! De ce?

06/05/2018
| 0

grosimea conteaza

Dacă aveți în plan termoizolarea casei cu polistiren expandat (EPS), ar fi indicat să țineți cont și de grosimea acestuia. De ce?


Pentru că în funcție de această caracteristică creşte performanța termică, iar costurile de întreținere scad.

Mai jos, specialiştii noştri vă pun la dispoziţie o analiză care vizează grosimea polistirenului expandat și raportul cost/performanță termică într-un termosistem cu EPS 80.

Rezistența termică considerată numai pentru stratul de polistiren (nu se ține cont de stratul suport deoarece se doreşte evaluarea performanţelor termosistemelor pentru diferite grosimi).

Rt = Rsi + Rpolistiren + Re
Rsi = 0.125 [m²K/W]
Rse = 0.04 [m²K/W]

* Rt – reprezintă rezistenţa termică superficială a stratului de aer care aderă la elementul contructiv şi este normată 0.125 – 0.04 mpK/W

* Rsi – reprezintă rezistenţa termică în cazul elementelor de anvelopare pentru interior

* Rse – reprezintă rezistenţa termică în cazul elementelor de anvelopare pentru exterior

grosime termoizolație termosistem [cm] conductivitate termică EPS 80 [W/mK] rezistența termică (este funcţie de grosime) [m²K/W cost mediu termosistem lei/mp cost suplimentar raportat la termosistemul de 10cm performanța termică suplimentară raportată la termosistemul de 10cm
10 0.037 2.87 81 0% 0%
15 0.037 4.22 92 14% 47%
20 0.037 5.57 102 27% 94%

Concluzii:
La un termosistem cu polistiren de 15 cm investesc în plus 14% şi obţin performanţe termice suplimentare de 47%
La un termosistem cu polistiren de 20 cm investesc în plus 27% şi obţin performanţe termice suplimentare de 94%
* raportare realizată la cost/performanţe termice termosistem cu polistiren de 10cm

Ţinând cont de directivele Uniunii Europene, până în anul 2020 România trebuie să atingă un anumit nivel de locuinţe/case pasive.
Ce semnifică acest lucru?
Conceptul de casă pasivă defineşte nivelul de izolaţie, atât pentru clădirile noi, cât şi pentru cele deja existente, izolaţie ce rezultă din straturile de materiale termoizolante.
De aici întrebarea: Ce grosime trebuie să aibă polistirenul expandat pentru atingerea nivelului de eficienţă energetică a unei case pasive, atunci când se iau în considerare atât aspectele tehnice cât şi cele legate de mediu şi sănătate?

În urma unei cercetări amănunţite a experţilor în domeniu, s-a constatat că grosimea stratului de polistiren expandat favorizează considerabil conductivitatea termică, vizând viteza de transfer a căldurii în orice material omogen astfel:

conductivitate termica polistiren

  • CITESTE ETICHETA
    Fiti atenti la eticheta pentru a alege polistirenul potrivit. Verificati codul de identificare al produsului inainte de cumparare!