Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

ROMEPS incurajeaza Asociatiile de Proprietari sa solicite autoritatilor reabilitarea termica a blocurilor

08/04/2015
| 0

In contextul in care subiectul reabilitarii termice a devenit de interes national, Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) incurajeaza asociatiile de proprietari sa solicite finantare pentru lucrarile de reabilitare a imobilelor si sa se implice activ in aceste procese.

„Procedura pentru finantarea lucrarilor de reabilitarea termica este diferita, in functie de fondurile utilizate. Fie ca vorbim de bani europeni sau de bugetul local, este important sa existe o mobilizare din partea reprezentantilor asociatiilor de proprietari. La fel de important este ca acestia sa fie bine informati. ROMEPS intentioneaza sa organizeze in urmatoarea perioada, in parteneriat cu Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat, programe de perfectionare care sa clarifice etapele si aspectele de baza ale unei termoizolari eficiente”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Totodata, aceasta atrage atentia asupra faptului ca reabilitarea corecta a cladirii se transpune in costuri semnificativ reduse la facturile de energie electrica si termica si in cresterea gradului de confort.

„Felul in care se realizeaza termoizolarea imobilului are un mare impact asupra performantei energetice a blocului respectiv. Deci este important atât materialul folosit, cât si felul in care este aplicat acesta. ROMEPS sustine ca polistirenul expandat este varianta cea mai potrivita pentru termoizolare. Vorbim despre un produs care are in compozitie 98% aer. Incurajam asociatiile de proprietari sa solicite finantare pentru lucrarile de reabilitare, prin intermediul programelor existente. Ne aratam totodata disponibilitatea de a asigura expertiza tuturor celor care apeleaza la noi”, a completat directorul executiv ROMEPS.

Pentru termoizolatiile fatadelor, ROMEPS recomanda folosirea polistirenului EPS 80 sau cu o compresiune mai mare. Folosirea polistirenului de tip EPS 60 sau chiar 50, recomandat pentru alte utilizari, in loc de EPS 80, pentru izolarea fatadei, ar putea avea efecte pe termen scurt si mediu, respectiv diminuarea randamentului termic, deformari si crapaturi ale suprafetei fatadei.