Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

ROMEPS avertizeaza consumatorii asupra polistirenului neconform vandut in piata

11/03/2015
| 0

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) avertizeaza consumatorii ca, in urma controalelor periodice pe care ROMEPS le deruleaza, au fost descoperite la vanzare produse care nu aveau caracteristicile tehnice marcate distinct pe eticheta.

Ca rezultat al actiunilor de monitorizare din luna februarie a anului 2015, ROMEPS a semnalat aceasta problema, in mai multe zone ale tarii. Astfel, o serie de produse comercializate de cativa producatori de polistiren expandat nu au aplicat eticheta pe ambalaj sau aceasta nu contine denumirea sau caracteristicile tehnice, ci doar un tabel general cu toate produsele si caracteristicile aferente pe care le introduce in piata producatorul respectiv.

In plus, s-a constatat ca selectarea unei variante pentru produsul pus la vanzare este facuta prin bifarea cu marker pe folie, de cele mai multe ori doar ca urmare a cererii, iar produsele nu sunt insotite de declaratie de performanta, asa cum prevede legea.

In acest fel, exista riscul ca in depozite sa fie vandute pentru izolarea fatadelor produse nerecomandate pentru utilizare externa, in special EPS 50 si EPS 60, lucru care afecteaza calitatea lucrarilor de termoizolare si randamentul termic al izolatiei.

ROMEPS atrage atentia ca astfel de practici sunt regretabile, condamnabile si au ca rezultate inducerea in eroare a cumparatorilor si inselarea acestora in sensul achizitionarii unui produs care este impropriu aplicatiei pentru care este folosit. In final, toate aceste elemente se transpun intr-o calitate indoielnica a termoizolatiei, care nu va genera eficientizarea consumului de energie electrica si termica si nu va reduce semnificativ valorile facturilor.

In urma monitorizarii efectuate, ROMEPS a trimis sesizari privind neregulile descoperite catre Inspectoratul de Stat in Constructii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Mai mult decat atat,
ROMEPS transmite periodic sesizari privind neconformitatile identificate in piata si intocmeste rapoarte lunare cu centralizarea acestora.

Initiativa ROMEPS se incadreaza in programul “Quality Control”, prin care se doreste protejarea consumatorilor prin respectarea si promovarea standardelor in constructii.
Programul prevede o activitate permanenta si sustinuta de monitorizare a calitatii, pentru tot polistirenul comercializat pe teritoriul Romaniei. ROMEPS continua eforturile in scopul respectarii normelor de calitate, promovarii unei atitudini profesioniste si imbunatatirii cadrului legislativ din domeniul izolarii termice.