Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

Precizări ale Asociației Producătorilor de Polistiren din România ca urmare a incendiului de la Buzău

03/07/2012
| 0

Ca urmare a incendiului izbucnit la fabrica de polistiren din Buzău, Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România, ROMEPS, aduce la cunoștința opiniei publice faptul că un astfel de eveniment nefericit se poate întâmpla doar la unitățile de producție care folosesc materii prime neignifugate.

Conform informațiilor apărute în presă, rezultă că în fabrica din incinta Romcarbon din Buzău se produceau ambalaje din polistiren (tăvițe folosite în industria alimentară). Produsele în cauză sunt fabricate din materie primă neignifugată, substanța chimică folosită pentru ignifugare nefiind recomandată  să intre în contact direct cu alimentele sau să fie îngurgitată. Din acest motiv a fost posibilă apariția incendiului și propagarea dezastrului.

“Dorim să asigurăm opinia publică din România că plăcile termoizolante din polistiren expandat (eps) folosite în lucrările de termoizolații sunt fabricate din materii prime ignifugate, fapt impus de standardele în vigoare, impuse de lege. Astfel, în cazul acestor materiale, este imposibilă apariția incendiilor, polistirenul expandat nearzând cu flacără deschisă”, precizează Bogdan Roman, președinte ROMEPS.

Asociaţia Producătorilor de Polistiren din România s-a înfiinţat în anul 2004, din 2011 activând sub denumirea ROMEPS. Misiunea ROMEPS este aceea de a promova pe piaţa din România un standard de calitate pentru producătorii şi importatorii de polistiren. Membri actuali în asociaţie sunt companiile: Arcon, Austrotherm, Isopor, Hirsch, Swisspor.

  • CITESTE ETICHETA
    Fiti atenti la eticheta pentru a alege polistirenul potrivit. Verificati codul de identificare al produsului inainte de cumparare!