Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

Laurentiu Istrate – ROMEPS: “Peste 50% din polistirenul de pe piata nu corespunde standardelor aplicatiilor pentru care este vandut”

04/06/2013
| 0

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania – ROMEPS are, incepand din aceasta luna, o noua conducere formata din Laurentiu Istrate – Presedinte si Marin Crutescu – Director Executiv. “In noua formula de management avem un obiectiv foarte clar si anume sa incepem lupta cu produsele inselatoare de proasta calitate care au invadat aceasta piata. Din informatiile noastre circa 30-40 de procente din polistrenul care se afla acum la vanzare pe piata are denumiri inselatoare, iar peste 50 de procente are o calitate care nu corespunde standardelor aplicatiilor pentru care este vandut”, declara Laurentiu Istrate, presedinte ROMEPS.
In scurt timp vom incepe o campanie de constientizare a cetatenilor care folosesc polistiren, in special la termoizolatii, informandu-i ca utilizarea unor produse de proasta calitate risca sa le afecteze in mod radical investitiile. Proiectul nostru va cuprinde un program national de informare si educare a consumatorului cu privire la citirea corecta a informatiilor de pe ambalaje, dar si un program de control al calitatii. in demersul nostru de salubrizare a pietei de polistiren va trebui sa beneficiem si de ajutorul institutiilor statului care, pana acum, s-au aratat interesate de acest proiect si ma refer aici in special la Inspectoratul de Stat in Constructii si la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor”, adauga Laurentiu Istrate.

In 2012 piata de polisitiren s-a ridicat la 3,5 milioane de metri cubi, cu o valoare aproximativa de 100 milioane euro. “Din datele oferite de membrii asociatiei, in primele cinci luni ale anului piata a inregistrat o usoara contractie, in special din cauza ritmului scazut al lucrarilor de termoizolatii la nivel national. Cu toate acestea, putem vorbi in ultimii trei ani de o cifra constanta in ceea ce priveste nivelul pietei” precizeaza Laurentiu Istrate.
Asociatia Producatorilor de Polistiren din Romania s-a infiintat in anul 2004, din 2011 activand sub denumirea ROMEPS. Misiunea ROMEPS este aceea de a promova pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii si importatorii de polistiren. Membrii actuali in asociatie sunt companiile: Arcon, Austrotherm, Isopor, Hirsch, Swisspor.

  • CITESTE ETICHETA
    Fiti atenti la eticheta pentru a alege polistirenul potrivit. Verificati codul de identificare al produsului inainte de cumparare!