Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

Avertizari ale Asociatiei Producatorilor de Polistiren in urma incendiului de la Targu Mures

10/07/2012
| 0
incendiu blog targu mures

• Nu folositi polistiren neignifugat la termoizolari!
• Nu folositi materiale ieftine, fara certificate si agremente de calitate!
• Placile de polistiren se lipesc pe contur, nu in puncte!

ROMEPS, Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania, a luat cunostinta despre incidentul de la Targu Mures si verifica daca propagarea flacarii s-a datorat doar executiei necorespunzatoare sau a fost dublata si de aplicarea unui material neignifug, care nu este recomandat pentru reabilitarile termice ale fatadelor. “Pentru a reduce costurile, unii producatori aleg sa achizitioneze materii prime neignifugate. Avertizam ca folosirea unui polistiren, din materii prime neignifugate, nu este nici pe departe conforma cu standardele in vigoare, in cazul unui incendiu, acesta arzand cu flacara deschisa. “Nu intotdeauna un produs ieftin este si cel mai bun! Cu atat mai putin in constructii!“ declara Bogdan Roman, presedinte ROMEPS.

Trebuie precizat ca polistirenul expandat pentru termosistem, care este conform standardelor, este ignifug si nu intretine arderea. In contact cu o flacara deschisa, acesta nu va lua foc.

Lipirea incorecta a placilor de polistiren este de asemenea o practica foarte intalnita, iar aceasta poate favoriza aparitia incendiilor. ROMEPS avertizeaza ca lipirea cu material adeziv efectuata in puncte poate duce, pe linga pierderile de caldura cauzate de ventilarea din spatele placilor, si la propagarea unui eventual incendiu care ar porni din interiorul cladirii, prin crearea unei zone cu tiraj fortat. De aceea, se recomanda lipirea pe contur a placilor termoizolante.

Asociatia Producatorilor de Polistiren din Romania s-a infiintat in anul 2004, din 2011 activand sub denumirea ROMEPS. Misiunea ROMEPS este aceea de a promova pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii si importatorii de polistiren. Membrii actuali in asociatie sunt companiile: Arcon, Austrotherm, Isopor, Hirsch Porozell, Swisspor.

  • CITESTE ETICHETA
    Fiti atenti la eticheta pentru a alege polistirenul potrivit. Verificati codul de identificare al produsului inainte de cumparare!