Sesizeaza o neconformitate!
Email

Your search results

Atentie la numele inselatoare ale pachetelor de polistiren din piata

25/04/2013
| 0

pachete polistiren piata

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania – ROMEPS trage un semnal de alarma cu privire la ambalajele de polistiren cu nume inșelatoare de pe piata și sfatuiește cumparatorii sa citeasca codul de identificare a produsului de pe eticheta sau de pe ambalaj inainte de achizitionare. “Din informatiile pe care le avem colectacte pana in prezent din piata, 30-40 de procente din polistirenul comercializat au denumiri care induc in eroare consumatorii. Exista produse cu denumiri comerciale care contin indicative numerice ce pot fi asociate cu anumite caracteristici tehnice pe care insa nu le indeplinesc și care pot induce in eroare in mod evident consumatorul. Exista și denumiri generice cum ar fi “Polistiren de fatada” pentru produse cu caracteristici tehnice care nu sunt potrivite pentru termoizolatiile exterioare”, declara Marin Crutescu, director executiv ROMEPS.
ROMEPS face precizarea ca pentru termoizolatiile exterioare standardele tehnice, in conformitate cu solutiile cadru adoptate de MDRAP și cu standardele europene in vigoare, se recomanda folosirea unui polistiren expandat ignifugat de minim 10 cm, compresiune minima 80 kPa (denumire tehnica – EPS 80). Pentru a identifica cu exactitate parametrul compresiunii, cumparatorul trebuie sa verifice pe ambalaj codul de identificare a produsului, iar  in interiorul acestui cod sa verifice indicativul CS (10) XX. Cifrele de dupa paranteza indica efortul de compresiune al produsului, care, in cazul polistirenului pentru termoizolatii exterioare trebuie sa fie minim 80.
(Exemplu Cod de Identificare Produs pentru polistiren destinat termosistemelor EPS 80:
EPS F-EN13163-L1-W1-T1-S2-P4-DS(N)2-DS(70,-)1-TR150-CS(10)80-BS 125)
Produsele recomandate pentru fatada ventilata sau izolatii la modul general, nu sunt compatibile cu realizarea termosistemului, deoarece randamentul produsului și rezistenta in timp nu garanteaza o comportare de durata corespunzatoare a sistemului.
“ROMEPS a demarat un amplu program national de monitorizare a etichetarii pachetelor de polistiren din piata, pe toate categoriile de magazine. in scurt timp asociatia va incepe un proiect national de informare și educare a consumatorului cu privire la citirea corecta a informatiilor de pe ambalaje, dar și un program de control al calitatii in colaborare cu organele statului care au atributii in domeniu”,  precizeaza Marin Crutescu.

  • CITESTE ETICHETA
    Fiti atenti la eticheta pentru a alege polistirenul potrivit. Verificati codul de identificare al produsului inainte de cumparare!